Aktuellt

Aktuellt

Erik Weiman Kommunikation

Den här bloggen handlar om aktuella frågor som rör mitt företag och dess verksamhet.

Jag använder bloggen för att berätta om aktiviteter, länka till intressanta saker och kommentera saker i samhället som har koppling till företagets verksamhet.

Du är välkommen att kommentera eller ställa frågor.

Fem seriösa tips när du kommer tillbaka

TriviaPosted by Erik Weiman Wed, August 05, 2015 10:29:51

Hej på er!

De seriösa tipsen, i olika varianter om hur du kommer igång efter semestern har vi alla sett. Här kommer den ultimata versionen som en gång för alla invaggar dig i rätt mod!

1. Gör inkorgen till din vän

Proppfull inkorg? Massor av mail som bara väntar på att hanteras?
Lugn; följ bara dessa enkla steg:
1. Radera rubbet.
2. Stäng inte av autosvaret
3. Vänta ett par dagar och upprepa punkt ett.

Om någon verkligen vill dig något viktigt i början (och fram till mitten av) augusti, så kan du vara säker på att de hör av sig minst tre gånger. För annars är det inte viktigt.

2. Lugn. Jobbet finns kvar ett tag till

Svårt att komma igång? Ta det lugnt i början. Att mjukstarta betyder allt efter semester, och om man tänker efter så är det klokt att mjukstarta länge. Jag menar; ingen lägger ju i femmans växel förrän man kommit ut på huvudleden.

Ägna första veckan åt att mjuka upp lederna, trampa upp stigen till kaffeautomaten, sortera plastgemen i färgordning och framför allt åt att, som det heter, underhålla nätverket. Se för övrigt under punkt fyra.

3. Ordning och reda från början

Förklara för chefen hur tufft det var före semestern, och hur mycket skrivbordpyssel som därför finns kvar. Skapa nya vanor genom att lägga minst en vecka på att printa nya etiketter på alla pärmar, organisera ett nytt system av hängmappar och trolla lite med ikoner och mappar på datorn. Sånt gör underverk för själen och betalar sig i längden.

4. Goda matvanor, en gång för alla

Det är viktigt att äta bra. Det är också viktigt att underhålla det personliga nätverket. Nu är det hög tid att börja med de där tvåtimmars skvallerluncherna som aldrig riktigt ville bli av. Så när inkorgen är tömd (se punkt ett) är det bara att börja ringa och maila alla kompisar som man vill luncha med under förevändningen att det är bra för affärerna.

5. Livet är inte bara arbete

Sist men inte minst: skaffa minst en ny hobby. Många undersökningar visar betydelsen av att ha annat än jobbet att tänka på - inte minst på arbetstid. Det är nu du ska anmäla dig till golfkursen, spinningpassen och (inte eller) den där frukostklubben som träffas varje tisdag.